Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Jaakko Laitinen & Väärä raha– lappilaista balkaniskelmää

Seuraava teksti kuvaa todellisia tapahtumia, vaikka sen voisi luulla olevan kohtaus Borat -elokuvasta:

Vuosi 2013 Kazakstanin televisiostudiossa. Kaukaisen Suomen pojat on pyydetty esiintymään uudenvuoden gaalaan. Muusikoiden puvut ovat vaihtuneet kazakstanilaisiin perinneasuihin. Onneksi pojilla oli viiksivillitys jo koto-Suomessa. Ukrainalainen diivaileva idols-voittaja ottaa aikansa, suomalaiset saavat odottaa – jo toista päivää. Vihdoin päästään soittamaan tai pikemminkin aukomaan suuta, musiikki tulee playbackinä. Haitari kuuluu, mutta ei näy. Jostain ilmestyy tanssivia lapsia, tekolumi tarttuu viiksiin. Pojat ovat tilaisuuden kunniaksi tehneet myös kazakstanilaisen biisin. Ohjaaja antaa tiukkaa palautetta suhuäänistä, mutta ehdottaa pojille kokonaisen levyn tekemistä ja kiertuetta.


Jaakko Laitinen & Väärä raha yhtyeen musiikkityyli on Lapland-Balkan, siinä nimensä mukaisesti kohtaavat balkanilainen musiikki pohjoisen sielunmaiseman. Laitinen tekee yhtyeen kappaleisiin sanoitukset, suomeksi tietenkin.

– Suomalaisille sanoitukset ovat erityisen tärkeitä, tietää hän. Se, ettei ulkomailla kukaan niitä ymmärrä, ei haittaa. Juoma- ja lemmenlaulujen tunnelma kyllä välittyy. Pohjoisesta kotoisin oleva yhtye on valloittanut maailmaa musiikillaan jo lähes 20 maassa.  Nyt vuorossa on Kihaus Folk, missä se villitsee yleisön ensimmäistä kertaa. Luulitko jo tanssineesi? Joustavat vaatteet suositeltavia!

Tsaiju pe klo 21.00-22.00

Comments are closed