Media

Jo vuodesta 1971 alkaen Rääkkylässä on järjestetty kesätapahtumaa, jossa kansanmusiikki on ollut keskeisessä roolissa. Ensimmäiset parikymmentä vuotta tapahtuma oli nimeltään Heinähupa. Vuonna 1991 järjestettiin ensimmäinen kansanmusiikkifestivaali nimellä Karjalainen Kesäkihaus. Siitä lähtien Kihausten ketju on ollut katkeamaton.

Festivaali on profiloitunut kotoisaksi, tunnelmalliseksi koko perheen juhlaksi: ohjelmiston kokoamisessa on huomioitu sekä lapset että aikuiset aina ikäihmisiin saakka.

Festivaalin sydämenä on folk, kansanmusiikki. Mausteeksi on laitettu pikkuisen poppia, terästeeksi tanssia ja sattumiksi satuja ja tarinoita. Semmoinen soppa maistuu hyvältä, tulukeepa maistelemmaan!

 LEHDISTÖTIEDOTTEET

KIHAUS ”itää” 2017                   

Kesä, Kihaus ja kansanmusiikki lähestyvät kiivasta vauhtia. Festivaali järjestetään tuttuun tapaan kylän keskustassa koulukeskuksen takana sijaitsevalla viihtyisällä piha-alueella.  Järjestelyt ovat jo hyvässä mallissa ja esiintyjät varmistuneet. Tänä kesänä tarjolla on juurevaa kansanmusiikkia ja etnisiä elementtejä, kuten festivaalin tunnetuimman esiintyjän Jukka Pojan reggae-rytmit. Kansainvälisesti mainetta niittänyt Johanna Juhola tuo mukanaan musiikin lisäksi visuaalisen elämyksen videoineen ja animaatioineen. Anne-Mari Kivimäen Suistamo -sarjan Lakkautettu kylä tuo tuulahduksen rajantakaisen Karjalan tunnelmia. Esitystä täydentää Hannu Koikkalaisen kuvat Suistamolta. Kivimäki tuo mukanaan myös kansanelektrobändi Suistamon Sähkön, jonka rytmin sykettä ei voi kuunnella paikoillaan. Tanssijalan saa vipattamaan myös TV:stäkin tutut Jaakko Laitinen & Väärä raha. Heidän balkansävytteinen iskelmänsä on kuin tehty kesäillan juhlia varten.  Yleisön lisäksi tanssia tarjoavat Joensuulaisen Motoran edustusryhmä Pelmakat. Ulkomaalaisen vahvistuksen antaa Tsekkiläinen kansantanssiryhmä Javorina and Kotár.

Kesän loistavan ohjelman on koonnut Rääkkylä Folk ry:n ohjelmaryhmä puheenjohtaja Mammu Koskelon johdolla. Hänen orkesterinsa Kosto pitää levynjulkistamiskonsertin Kihauksessa lauantaina.  Kaiken kaikkiaan esityksiä on yli neljäkymmentä, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluisaa nähtävää ja koettavaa. 

Lapsille pitävät omat konserttinsa 10 v. täyttävä Mimmit ja Freija, joka laulattaa lauantai-iltana myös aikuisia. Perheen pienimmille on puuhaa koko lauantaipäiväksi.

 KIHAUS-LEIRIT

Ennen festivaalia Kihaus-viikolla järjestetään musiikkipitoiset leirit niin aikuisille kuin lapsille. Aikuisille suunnattu Pelimanni kurssi on 3.-7.7.2017. Kurssin vetäjänä toimii Joonas Ojajärvi. Tänä kesänä tutustutaan erityisesti pohjoismaalaiseen kansanmusiikkiin. Viikon aikana pelimannit viihdyttävät eripuolilla Rääkkylää ja pääesiintyminen on Kihaus Folkissa perjantaina klo 17.30.

Lasten leiri on tarkoitettu 6-12 -vuotiaille. Leirin teemana on sirkus ja sitä saapuu vetämään Rautavaaran nuorisosirkus Ilkka Maunulan johdolla. Leirillä suunnitellaan esitys ”Lasten Finlandia” ja se toteutetaan Kihaus Folkissa lauantaina klo 12. Kihaus-viikolla on myös runsaasti muita tapahtumia eri puolilla Rääkkylää. Siitä ja muusta ohjelmasta saa lisätietoja internetsivuiltamme: kihaus.fi tai toiminnanjohtajalta: Maria Iltola 050 307 0539

 

                

AKKREDITOINTI

Kihaus Folkkiin työtehtäviin saapuvat median edustajat voivat hakea akkreditoitumista täyttämällä ja lähettämällä oheisen kaavakkeen. Vastaamme hakemukseen mahdollisimman pian.
Tervetuloa! 

AKKREDITOINTILOMAKE

Media / Yritys, jota edustaa

Toimittajan nimi

Osoite

Puhelin

Sähköposti

Työn kuvaus

Haastattelut, kuvaukset, ym mahdolliset toiveet

Comments are closed