Dantchev:Domain

Kuva: Maarit Kytöharju

DANTCHEV:DOMAIN on vuonna 2019 perustettu helsinkiläinen yhtye, jonka musiikillisessa maailmassa ei ole rajoja. Yhtyeen keulahahmon, suomalais-bulgarialaisen laulaja-lauluntekijä Anna Dantchevin sävelkieli ammentaa Bulgarian rytmeistä ja vahvoista elokuvallisista melodioista samalla fuusioituen luontevasti myös mm. afroamerikkalaiseen perinteeseen. Yhtyeen musiikin ytimessä on Dantchevin vangitseva ja monipuolisesti karismaattinen ääni.  Dantchevin sävellyksien ympärille syntynyt taidokas yhtye julkaisi Say it -debyyttialbuminsa toukokuussa 2020 (Glomama Music). Albumi äänestettiin Vuoden Kansanmusiikkilevyksi ja se nousi julkaisun jälkeen mm. arvostetulle World Music Charts Europe -listalle sekä oli useita viikkoja peräkkäin Roots Music Report -listan top kympissä.

DANTCHEV:DOMAIN on lyhyessä ajassa saanut mainetta eräänlaisena uuden tien kulkijana. Yhtyeen vuonna 2022 julkaistu toinen albumi The Lions We Are (Glomama Music) oli ensimmäinen suomalainen kokonainen albumi, joka julkaistiin myös Dolby Atmos -muodossa.

Yhtyeen uniikki instrumentaatio ja musiikkigenrejen tiukkoja määrityksiä kaihtava persoonallinen ja vahva tyyli on tuonut yhtyeelle yleisöä yli genre- ja maarajojen. Englanniksi ja bulgariaksi lauletut ihmisenkokoiset tarinat ovat saaneet yleisöltä kiinnostuneen vastaanoton. Dantchevin tapa yhdistää omassa laulutyylissään bulgarialaista laulutekniikkaa jazzin herkkyyteen on ihailtu kansainvälisissäkin arvioissa.

Dantchevin musiikki nostaa omalta osaltaan esiin tämän päivän Suomen musiikkikentän monimuotoisuutta sekä ensimmäistä kertaa maailmanlaajuisesti myös suomalais-bulgarialaista groovea. Yhtye valittiin vuonna 2022 mukaan kansainväliseen Balkanin tämän päivän maailmanmusiikkia esiin nostavaan MOST- the Bridge for Balkan Music -hankkeeseen.

Yhtyeen kokoonpano 2023:

Anna Dantchev (FI/BG) – laulu, tupan-rumpu

Erno Haukkala – pasuuna, sousafoni

Kenneth Ojutkangas (FI/US) – kitara, tuuba

Antti-Pekka Rissanen – rummut

Paksuniemen näyttämö perjantaina 30.6. klo 21

Takaisin

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4axHCRIGkPag0kMupA0i6M?autoplay=true

Facebook: https://www.facebook.com/dantchevdomain

Instagram: https://www.instagram.com/dantchevdomain/

Kotisivut: http://dantchevdomain.com/index.html

Comments are closed.