Valikko Sulje

Esiintyjät 27.6.4.7.

Värttinä

Rääkkylän lippulaiva, Värttinä on kiertänyt ahkerasti maailmaa 1990-luvulta lähtien, jolloin julkaistiin heidän läpimurtolevynsä Oi Dai. Värttinän juuret ovat karjalaisessa perinteessä, erityisesti naisten tavassa laulaa runolauluja. Vaikka kokoonpano onkin vuosien saatossa muuttunut, Värttinän vahvojen naisten tunnusomainen laulu, ”korkeelta ja kovvoo” säilyy. Värttinän laulu on saanut aineksia niin Itä-Karjalasta, Setumaalta, Inkeristä kuin Mordovastakin ja nämä ainekset yhdessä yhtyeen suomalaisen soundin kanssa luovat Värttinän tunnistettavan tyylin.
 
Maailmallakin arvostettu ja palkittu Värttinä on ollut mukana muun muassa Taru sormusten herrasta -musiikkinäytelmän sävellyksessä, mitä esitettiin Torontossa ja Lontoossa. Yhtye sävelsi näytelmän musiikkia kahden ja puolen vuoden ajan yhdessä intialaisen, Game of Thrones -tv- sarjan musiikista vastanneen intialaisen A.R. Rahmanin kanssa. Emma-palkittu yhtye on saanut myös muun muassa Womex-artistipalkinnon vuonna 2012, sekä taiteen Suomi-palkinnon vuonna 2005, minkä opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain huomattavista taiteellisista ansioista ja merkittävistä ammatillisista saavutuksista. Tämän vuoden alussa Värttinä pääsi myös Musiikkimuseo Famen kunniagalleriaan. Koronavuodetkaan eivät vieneet kaikkia Värttinän keikkoja ja yhtyettä on nähty esiintymässä pienemmissä tapahtumissa sekä striimikeikoilla.
 
Värttinän nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat: Mari Kaasinen (laulu), Susan Aho (laulu), Karoliina Kantelinen (laulu), Mikko Hassinen (lyömäsoittimet), Matti Laitinen (kielisoittimet) ja Lassi Logrén (viulu)
 
Lauantai 3.7.  klo 12–15.

Rääkkylän koulun liikuntahalli

Liput 10€/5€

Konsertista myös livestriimaus

Motora

Motora on nuorisoseura, joka järjestää kansantanssin opetusta Joensuussa ja sen toiminnassa on mukana noin 180 lasta, nuorta ja aikuista. Seurassa toimii 11 lasten, nuorten ja aikuisten kansantanssiryhmää. Ryhmien ohjauksesta vastaavat tanssinopettajat ja koulutetut kansantanssiohjaajat sekä vierailevat tanssinopettajat ja koreografit. 

Motora tarjoaa yhteisöllistä, korkeatasoista ja kasvatuksellista harrastustoimintaa, painopistealueena karjalainen kansantanssi ja -musiikki. Toimintaan kuuluu olennaisena osana esiintyminen ja erilaisiin tanssitapahtumiin osallistuminen.

Esiintymässä nähdään Motoran Vinhakat, Roihakat ja Säpäkät. Motoran Säpäkät ovat 11–14 -vuotiaita nuoria, Vinhakat 15–19- vuotiaita ja Motoran Roihakat yli 20 -vuotiaita nuoria aikuisia. Ryhmiä säestää Motoran oma bändi Rälläkkä.

Lauantai 3.7. klo 12–15.

Rääkkylän koulun liikuntahalli 

Liput 10€/5€

Konsertista myös livestriimaus

Rälläkkä

Rälläkkä on kansantanssiryhmä Motoran oma yhtye, joka pitää tunnelmaa yllä taidokkaalla soitollaan ja varmistaa askelten osumisen kohdalleen, sekä taikoo jalat liikkumaan, helmat heilumaan ja suut laulamaan. Iloisen yhtyeen musiikissa soivat vaihtelevasti harmonikka, kitara, mandoliini, basso, viulu ja perkussiot. Rälläkältä löytyy ohjelmistoa pidemmänkin tanssi-illan tarpeisiin.

Rälläkässä soittavat:

Marko Kotilainen, harmonikka
Piritta Gröhn, viulu
Niko Pentikäinen, kielisoittimet
Tuomo Jukkala, basso
Jussi Kukkonen, perkussiot

Yhtyettä johtaa Marko Kotilainen, Kultainen harmonikka 2011 -kilpailun voittaja.

Lauantai 3.7. klo 12–15.

Rääkkylän koulun liikuntahalli 

Liput 10€/5€

Konsertista myös livestriimaus

Mimmit

Karjalaisen maailmanmusiikin ilosanomaa ympäri maailmaa levittävä rääkkyläislähtöinen riemukas sisarduo, Pauliina Lerchen ja Hannamari Luukkasen Mimmit on tuttu myös TV:stä. Kokonaiseksi Mimmi-maailmaksi kasvanut ilmiö on tunnettu aina Japania myöten. Mimmit laulattaa ja tanssittaa kaikenikäisiä ja käsittelevät lauluissaan ajankohtaisia asioita, kuten käsienpesun tärkeyttä.

Mimmien viimeisin, vuonna 2020 ilmestynyt Musapatti-levy voitti vuoden lastenlevypalkinnon ja levyllä yhdistyy musiikki sekä oppiminen ennennäkemättömällä tavalla. Mukaansatempaavan musiikin tahdissa opitaan asioita mm. dinosauruksista, avaruudesta ja  ruoansulatuksesta.  

Mimmit tarjoaa pulppuavaa iloa ja energiaa viikonlopun alkajaiseksi!

Perjantai 2.7. klo 17–18

Paksuniemen näyttämö

Liput 5€

Konsertista myös livestriimaus

Sateen sattuessa konsertti koulun liikuntahallissa

Duo Liisa Matveinen & Tellu Turkka

Suomalaisen naisen blues

Liisa Matveinen ja Tellu Turkka ovat pitkän linjan runonlaulajia, jotka aloittivat yhteistyönsä vuonna 1994. Duon ensimmäinen vanhoihin runolauluihin pohjautuva pitkäsoitto Mateli julkaistiin vuonna 1999. Matveisen ja Turkan musiikillinen tinkimättömyys on näkynyt myös ruotsalais-suomalaisessa Hedningarna-yhtyeessä ja Suden aika -kvartetissa. He paitsi säveltävät omaa musiikkia, myös sovittavat vanhoja runosävelmiä. Säestyssoittimina ovat kanteleet, ruotsalainen moraharppu sekä savesta tehty udu-rumpu.

Kihaus-konsertissa kuullaan pääasiassa duon uutta, ennen julkaisematonta materiaalia, joka pohjaa kahden 1800-luvun alkupuolella eläneen suuren ilomantsilaisen runonlaulajattaren, Iro Sissottaren ja Mateli Kuivalattaren runoihin.

Lauantai 3.7. klo 19.0021.30

Paksuniemen näyttämö

Liput 10€/5€

Sateen sattuessa konsertti koulun liikuntahallissa

Jämsén & Logrén

Kalle Jämsénin ja Tuomas Logrénin muodostama akustinen duo esittää omia ja lainattuja folk -tyylisiä lauluja sekä instrumentaaleja. Duon keskeisenä innoittajana on amerikkalainen kielisoitinmusiikki kuten flat- ja fingerpicking-perinne mutta duon musiikissa yhdistyy vaikutteita myös nykymusiikista aina country bluesiin saakka. 

Jämsén on tuttu mm. yhtyeistä Korkkijalka, Mayflower ja Pepe Ahlqvist & Kalle Jämsén. Logrén on soittanut mm. Friggissä ja Värttinässä sekä julkaissut soololevyt Yövesi ja Kaunis mies.

Lauantai 3.7. klo 19.00–21.30

Paksuniemen näyttämö

Liput 10€/5€ 

Sateen sattuessa konsertti koulun liikuntahallissa

Sari Kaasinen

Jo nuoresta asti kansanmusiikkia soittanut Sari Kaasinen on kenties tunnetuin rääkkyläläinen. Kaasinen tunnetaan ennen kaikkea Värttinästä mutta on vaikuttanut sen jälkeen niin sooloartistina, pedagogina kuin myös useissa eri kulttuurihankkeissa.

Kaasinen pyörittää Rääkkylässä taiteilijakoti Villa Ruusulaa, joka tarjoaa konsertteja, musiikinopetusta ja muita tapahtumia sekä yksityistilaisuuksia. Kihaus Folk -viikon avaa Kaasisen Ruusulan kesäsoitto: Kanteleella -konsertti.

Sunnuntai 27.6. klo 15.00

Villa Ruusula

Liput: 20/10 €

Olga Shishkina

Olga Shishkina (s. 1985 Leningrad) on kantele- ja guslitaiteilija, jonka tausta on venäläisessä klassisessa koulussa ja joka tunnetaan virtuoosimaisena, soittimiensa rajoja laajentavana muusikkona. Shishkina liikkuu molemmilla soittimillaan kepeästi musiikin genrerajojen yli yhdistellen klassisen, kansanmusiikin ja jazzin elementtejä. Viime vuosina Shishkina on syventynyt erityisesti sähkökanteleeseen.

Shishkina on esiintynyt useissa eri maissa sekä useilla festivaaleilla ympäri Eurooppaa. Hänen ensilevynsä, Con Brillo uudelleenjulkaistiin vuonna 2010 Estonian Record Productions -levy-yhtiön toimesta. Suurin osa levyn materiaalista on Shishkinan sovituksia ja transcriptioita guslille. Näin Shishkina laajensi ja rikastutti soittimensa ohjelmistoa kehittäen samalla monia uusia soittotekniikoita. Vuonna 2014 Shishkina sävelsi musiikkia European Theatre Collective -näytelmään, jossa hän myös esiintyi soittaen sähkökanteletta. Vuonna 2018 Shishkina kutsuttiin soittamaan guslilla Pietarin kapellimestari -TV-sarjan tunnusmusiikkia sekä Slovakian Radion sinfoniaorkesterin kanssa Torchlight 3 -videopelin musiikkia (USA, 2020; säv. Matt Uelmen).

Sunnuntai 4.7.  klo 13.00–14.15

Rääkkylän kirkko

Vapaa pääsy

Pasi Tolvanen

Lauluja kieroilta teiltä, laulumaiden sydämestä ja lakeuksien ikävästä – Pasi Tolvasen tarinat, omaleimainen lauluääni ja akustinen kitara siivittävät uusia suomalaisia lauluja persoonallisella otteellaan. Tolvasen debyyttialbumi valmistuu vuosien 2021-22 aikana Pilfink Recordsin julkaisemana.

Sunnuntai 4.7. klo 13.00–14.15

Rääkkylän kirkko

Vapaa pääsy

Mammu Koskelo

Istu kiireemmäks aikaa” -kanteleimprovisaatiokonsertti

Mammu Koskelo on rääkkyläläinen, monipuolinen pitkän linjan kansanmuusikko, joka toimii myös Rääkkylä Folk ry:n hallituksen puheenjohtajana. Kappelikonsertti on hengähdyshetki arkipäivän keskellä – tarkoituksena on tarjota kuulijalle hetki, jossa ajatukset saavat virrata vapaasti; on aika heittää pois huolet ja henkiset painolastit. Kylän kappeli tarjoaa erinomaiset puitteet hetkelliseen omaan itseensä keskittymiseen ja rauhoittumiseen.

Torstai 1.7. klo 13.00–14.00

Kylän kappeli

Vapaa pääsy

Sirkus Supiainen

Visuaalista sirkusta ajatuksella.

Sirkus Supiainen on yli 30-vuotias nykysirkusryhmä, joka toimii avoimin mielin ja eri taidemuotojen raja-aitoja kaataen. Sirkus Supiainen uskoo rajattomaan taiteeseen, rohkeaan kokeiluun ja vastavirtaan kulkemiseen.

Sirkus Supiainen ry:n koulutustoiminnan pääpaino on päämäärätietoisessa nuorisotyössä ja sirkusharrastuksen mahdollistamisesta lapsille ja nuorille järjestämällä monipuolista kerhotoimintaa, leirejä ja muita esittävään taiteeseen liittyviä tapahtumia ja kursseja.

Lauantai 3.7. klo 18.00 ”Ulkopuolella” (nuorille ja aikuisille)

Ulkopuolella-teoksen yhdistelmä nykysirkusta ja musiikkia näyttäytyy myös tila- ja valotaiteena. Se tuottaa monenlaisia aistikokemuksia lempeästi ja kauniisti.
Teos tuo mieleen sekä muinaiset myytit että modernin tähtitieteen. Savuhämyssä pyöreän kuvun alla pallot muuttuvat planeetoiksi ja työmaalamput toisiaan kiertäviksi tähdiksi Olli Jalmari Vainionpään intensiivisen musiikin säestyksellä. Pallot jatkavat lumoavaa liikettään niin paraboloidipinnalla vieriessään kuin hengästyttävässä jongleerauksessakin. Vaikka esiintyjä jättää näyttämön, paikalle jäävät painovoima ja muut fysiikan lait.

Kupoliteltta

Liput 10€

Sunnuntai 4.7  klo 15.00 SIRKÜSMOBILE  – esitys rapistuneessa sirkusautossa!

SIRKÜSMOBILE on yllättävä kaikenikäisille katsojille sopiva koronaturvallinen ulkoilmaesitys. SIRKÜSMOBILE pysäköidään ja esitys alkaa. Sirkusta tapahtuu auton katolla, sisällä ja jopa ihan pihalla! Luvassa on jongleerausta tasapainoilua, taikuutta ja tulta.

Rääkkylän koulun liikuntahallin parkkipaikka

Vapaa pääsy

Sunnuntai klo 18.00 VEGAS-SHOW (nuorille ja aikuisille)

VEGAS SHOW on hurja yhden miehen sirkus! VEGAS-SHOW tuo yleisön eteen itäsuomalaisen tulkinnan Vegasista, sen myyttisen loiston aikaan. Jos muistat nimet Rat Pack ja Elvis tulet kenties rakastamaan tätä Sirkus Supiaisen kaikkien aikojen suurinta yhden esiintyjän näyttämötuotantoa. Sisällöstään huolimatta VEGAS-SHOW on perhekeskeinen show, joka viihdyttää taatusti! Koe maailmanluokan jongleeraustaidon jännitys ja itäsuomalaisen onnistujan loputon hauskuus hänen esitellessä uskomattomia taitojaan. Tätä ainutlaatuista intiimissä kupoliteltassa esitettävää VEGAS SHOW esitystä ei kannata jättää kokematta.

Kupoliteltta

Liput 10€

Karaoketiähte olet sinä!

Karelia Folk ry tarjoilee maistiaisia uunituoreelta karjalankieliseltä karaoketallenteelta. Tervetuloa kokeilemaan! Voit katsoa valmiita karaokevideoita ja treenata lauluja etukäteen osoitteessa pajot.fi/karaoke

Lauantai 3.7. klo 15.00 ja klo 17.00

Perinnetupa

Taričemmo vähäizen magiedu Karaoke Karjalakse -julgavos 
peridehpertis Kihaus-suovatannu 3.heinykuudu 15 da 17 čuassun aigah. Terveh tulgua oppimah!

Karaoke karjalakse -tallenne on Karelia Folk ry:n luotsaaman Parempi pajot -hankkeen kärkituote ja se julkaistaan elokuussa 2021 mm. Joensuun seudun Leader-yhdistyksen, Maakuntaliiton Tulevaisuusrahaston, Karjalan Sivistysseuran, Kansan Sivistysrahaston sekä Viihdeväylä Oy:n (Maestro Pro) tuella.

Marjo Smolander

Marjo Smolander

Marjo Smolander (s. 1986) on rääkkyläislähtöinen kanteletaiteilija, laulaja, säveltäjä ja sanoittaja, jonka musiikilliset juuret ovat Suomen kansanmusiikin syvässä ikiroudassa. 

Tammikuussa 2021 ilmestyi Smolanderin debyyttialbumi Cosmologies, jolla Smolander on tehnyt yhteistyötä eri kulttuureista tulevien artistien kanssa. Albumin kappaleet on äänitetty neljässä eri maassa: Suomessa, Senegalissa, Tanskassa sekä Malissa ja albumi nousi arvostetun World Music Charts Europe -listalla kymmenen parhaan albumin joukkoon. Yksi levyn kantavista teemoista on vanhemmuus ja siihen liittyvien kokemusten läpikäynti. Lisäksi Smolander tarkastelee albumilla erilaisia ​​tapoja kommunikoida ja käsitellä tunteita musiikin kautta. Smolander ja kanssamuusikot luovat moninaisten tunteiden aallokoita, joissa erilaiset musiikilliset kosmologiat sulautuvat yhdeksi ja useamman kulttuurin musiikkiperinteet yhdistyvät inspiroivasti ja luontevasti. Cosmologies-albumin ideologiana on ollut, että musiikki ei ole vain musiikkia – se puhuu, lohduttaa ja hoitaa.

Smolander on imenyt länsiafrikkalaista rytmiikkaa ja musiikkiestetiikkaa ollessaan Senegalissa ja Malissa. Malilaisen koramusiikin pitkän linjan estetiikka sykähdytti karjalaisen kanteleperinteen taitajaa ja nämä tyylit sekoittuivatkin Smolanderin omissa sävellyksissä luontevasti. Kihauksen kirkkokonsertissa Smolander tulkitsee Cosmologies-levyn kappaleita pelkistettyinä sooloversioina.

Smolander tunnetaan muun muassa Zäpämmät-duosta ja senegalilais-suomalaisesta Sunuy xale -hankkeesta.

Sunnuntai 4.7. klo 13–14.15

Rääkkylän kirkko

Pastori Tihtarinen & Pyhät Yrjöt

Pastori Tihtarinen ja Pyhät Yrjöt on kelttiläishenkistä maailmanmusiikkia suomeksi esittävä trio. Yhtyeen keikoilla kuullaan esimerkiksi traditionaalisia irlantilaisia instrumentaaleja ja The Poguesin suomennettuja kappaleita. Soittimina kuullaan kitaraa, haitaria, matkalaukkurumpua, banjoa, lusikoita ja tinapilliä.

Tiistai 29.6. klo 18.0021.00

Koivuniemen lomakylä

Vapaa pääsy

Senni Valtonen

Kanttori, kansanmuusikko ja multi-instrumentalisti Senni Valtonen on soittanut kanteletta lapsesta saakka. Ennakkoluulottomana soittajana Valtonen imee vaikutteita niin popista, rockista kuin jazzistakin. Nykykansanmusiikista viehättynyt Valtonen pitää kansanmusiikkia elinvoimaisena ja jatkuvasti uudistuvana musiikkilajina.

Rääkkylän Osuuspankki luovutti syksyllä 2019 omistamansa Koistinen Electric 1 -sähkökanteleen Senni Valtosen käyttöön kahden vuoden laina-ajaksi. Koistinen Kanteleen kehittämä Electric 1 -sähkökantele on ensimmäinen kokonaisuudessaan sähkösoittimeksi suunniteltu 39-kielinen kantele ja kansanmusiikin ohella Koistinen Electric 1 sopiikin erinomaisesti myös pop-, rock- ja jazzinstrumentiksi. Asiantuntijaraadin päätös myöntää soitin Valtoselle tuokin kanteleen kaikki ominaisuudet arvoiseensa käyttöön.

Perjantai 2.7. klo 12.0013.00

Kunnantalon parveke

Konserttia voi kuunnella joko alhaalla torilla tai parvekkeen päädyissä sijaitsevissa syvennyksissä.

Rääkkylän kirkkokuoro

Rääkkylän kirkkokuoro pääsi aloittamaan kesän kynnyksellä harjoitukset ja yhteiset kokoontumiset koronan vuoksi pitkäksi venyneen tauon jälkeen. Kuoroa luotsaavat Annikki Logrén ja Pertti Häkkinen ja arvokasta koulutusapua on antanut myös musiikin moniosaaja Samuli Moilanen. Kuoro on kokenut myös korvaamattoman antoisaksi yhteistyön toisten kirkkokuorojen kanssa, niin Kiteen seurakunnassa kuin koko Pohjois-Karjalassa.

Sunnuntai 4.7. klo 13.0014.15

Rääkkylän kirkko

Vapaa pääsy

Joen Sottiisi

Joen Sottiisi on vuonna 1997 perustettu kansanmusiikkiyhtye, jonka juuret ovat Enon Pirttivaarassa vuonna1971 toimintansa aloittaneessa pelimanniryhmässä. Nykyisin yhtye toimii Joensuun Seudun kansalaisopiston opintoryhmänä ja sen johtajana on vuodesta 1998 alkaen toiminut hollantilaissyntyinen muusikko Edo Pennings. Yhtye on esittänyt pohjoiskarjalaista kansanmusiikkia ja vanhaa tanssimusiikkia kansanmusiikkitapahtumissa ympäri Suomea. Laulusolistin lisäksi yhtyeessä on kymmenkunta soittajaa.  

Keskiviikko 30.6. klo 18.00–20.00

Koivuniemen lomakylä

Joonas Ojajärvi

Joonas Ojajärvi on eteläpohjalaissyntyinen, Helsingissä, Kiteellä, Savonlinnassa ja Joensuussa varttunut multi-instrumentalisti. Ojajärven soitinarsenaalista löytyvät muun muassa mandoliini, cittern, irlantilainen busuki ja bassokitara. Myös pitkähuilu, munniharppu, akustinen kitara, pienkanteleet ja ukulele soivat Ojajärven taitavissa käsissä.

Musiikin maisterina Ojajärvi on erikoistunut nimenomaan taiteelliseen työskentelyyn ja hänen työnkuvaansa kuuluu esiintymisiä eri kokoonpanoissa, säveltämistä, sovittamista, opettamista ja nuotinnusta. Ojajärven opeista pääsee ammentamaan Kihaus Folkin pelimannileirillä, jonne ovat tervetulleita kaikki soittamisesta kiinnostuneet aikuiset, niin vasta-alkajat kuin jo kokeneemmatkin soittoniekat. 

28.6. – 2.7. 

Kurssin hinta 150/200€

Anu Iiris

Konsertissa lauletaan yhdessä kansanlaulukirkon kappaleita. Lisäksi kuullaan Esko Hirvosen sävellyksiä sekä Anu Iiriksen omaa tuotantoa.

Maanantai 28.6 klo 19.00

Niemisen kappeli

Kaija Pakarinen

Rääkkylän Rasivaarasta lähtöisin oleva Kaija Pakarinen on tuttu teatterista ja tv:stä. Muuntautumiskykyisen ja monipuolisen taiteilijan juuret ovat Rasivaaran nuorisoseurantalon lavalla ja sieltä tie vei Teatterikorkeakouluun Helsinkiin, jonne Pakarinen sittemmin asettui. Nykyisin freelancerina itsensä työllistävä Pakarinen vierailee säännöllisesti kotikonnuillaan Rääkkylässä, jossa yleiskieli vaihtuu tuttuun murteeseen. Pakarisen karismasta pääsee nauttimaan myös Villa Ruusulan kesäsoitossa, jossa Pakarinen yhdessä Sari Kaasisen kanssa vie kuulijansa runojen ja kesäisten sävelten maailmaan. 

Kesäinen laulu-runokattaus tarjoaa kuulijalleen voimaannuttavia runoja ja lauluja sekä nostaa maljan kesän ja luonnon kunniaksi.

Sunnuntai 4.7. klo 15.00

Villa Ruusula

Liput 20/10€

Rääkkylän pelimannit

Rääkkylän pelimannit ylläpitävät paikallista musiikkiperinnettä kunniakkaasti. Orkesterissa soittavat Kari Kinnunen, Tapio Lappalainen, Jukka Kähkönen, Pertti Häkkinen ja Pekka Sallinen.

Keskiviikko 30.6. klo 11.30–12.00

Rääkkylän tori

Keskiviikko 30.6. klo 18.00–20.00

Koivuniemen lomakylä

Niina Mönkkönen

Niina Mönkkönen on lauluja ja runoutta luonnosta ammentava laulaja/lauluntekijä. Mönkkösen kappaleissa yhdistyvät kansanmusiikin ja bluesin tyylipiirteet, jotka sekoittuvat sulavasti Mönkkösen omintakeisen tulkinnan kanssa. Alkujaan savolainen musikantti on julkaissut vuonna 2019 Niina Annika & Aurinkoiset -yhtyeensä kanssa debyyttialbuminsa Taian tiiän.

Lauantai 3.7. klo 15.30–16.15

Käspelin aitta

Vapaa pääsy

Tiina Meling: Matkan varrelta

Olen nomaditaiteilija, kuljen saaresta ja paikasta toiseen. Pysähdyn hetkiseksi ja tunnustelen maastoa, ympäristön tunnelmia ja sitten maalaan sitä vaikutelmaa, mikä antaa voimaa. Sitä mihin haluan paeta ympäristön hysteriaa. Pieniin yksityiskohtiin, sieniin ja kukkasiin.Nähtävillä olevien maalauksien aiheet ovat suurelta osin Pötsönlahden metsistä.
Kihaus Folkissa nähtävä kokonaisuus on pieni osa 8 Saarta projektin alkuvaiheesta.

Tällä hetkellä projektin muut näyttelyt ovat Utön ja Seilin saarissa. Syksyllä projekti jatkaa näyttelykiertuetta Inarin kuntaan.

29.6.2.7. Koivuniemen Ateljeen näyttely
 
2.4.7. Liikuntahallin aula

Kihaus Folk -pelimannit

Kihauksen perinteinen pelimannikurssi rikastuttaa Rääkkylän seudun musisointiperinnettä. Kihaus Folk -pelimannit esittelevät viikon mittaisen kurssin antia Joonas Ojajärven johdolla.

Keskiviikko 30.6. klo 1820

Koivuniemen lomakylä

Vapaa pääsy!

Kontion polska

Kontion polska polkaisee ilmoille hyväntuulista jenkkaa, kaihoisaa valssia, pirteää polkkaa ja kaiken kansan kappaleita. Kokoonpanossa soi viuluja, harmonikkoja ja basso. Kontion polskaa ohjaavat Liisa Karhu ja Timo Hacklin ja yhtyeessä on soittajia lapsista aikuisiin. Ryhmä toimii Joensuun seudun kansalaisopiston piirinä. 

Lauantai 3.7. klo 11.00

Käspelin aitta

Nuorta voimaa! Taas myöhässä

Taas myöhässä -yhtye edustaa Rääkkylän uutta soittajasukupolvea, joka rokkaa reippaalla otteella useamman vuosikymmenen aikajänteelle jakautuvilla klassikoilla. Rockperinnettä ylläpitävät Veeti Hirvonen – rummut, Aku Laakkonen – kitara ja laulu, Leevi Lappalainen – kitara, sekä Santeri Lappalainen – basso. Yhtye on harjoitellut Jukka Kyllösen ohjauksessa.

Keikka on jouduttu peruuttamaan.

Perjantai 2.7. klo 20–20.45

Paksuniemen näyttämö

Vapaa pääsy

(sateen sattuessa konsertti koulun liikuntahallissa)

Keski-Karjalan kansalaisopiston pelimanniryhmä

Keski-Karjalan kansalaisopiston pelimanniryhmä tarjoilee vanhoja kansalaissävelmiä hyvällä poljennolla. Ryhmää ohjaa Jukka Kyllönen.

Lauantai 3.7. klo 11.00

Käspelin aitta