Kihaus 2025 esiintyjät

Vuoden 2025 Kihaus Folk Festivalin teemana on moderni karjalaisuus ja ilo. Olemme ylpeitä voidessamme esitellä upeat taiteilijamme, joita on tänä vuonna mukana yli 200! Esiintyjäesittelyt täydentyvät koko kevään ajan!

Värttinä – Karjalaisen kansanmusiikin legenda

Värttinä on vienyt karjalaisen lauluperinteen maailman estradeille jo vuosikymmenten ajan. Syvälle Karjalaan juurtunut yhtye ammentaa voimansa perinteestä ja tuo sen tähän päivään vahvalla omaleimaisuudellaan.

Veitsenterävät harmoniat, tarttuvat melodiat ja voimakas esiintyminen tekevät Värttinästä ilmiön, jonka keikat ovat täynnä energiaa ja musiikin riemua. Oi dai -albumillaan he rikkoivat musiikkikentän rajoja jo 90-luvulla, ja yli 40 vuoden taival on vakiinnuttanut yhtyeen aseman suomalaisen kansanmusiikin ikonina.

Nyt Värttinä palaa kotiin – sinne, mistä kaikki alkoi. Energiset moniääniset laulut, vahvat tarinat ja tarttuvat rytmit tempaavat yleisön mukaansa kerta toisensa jälkeen!

Lauantai 28.6. Piälava klo 21

Miljoonasade – Suomalaisen rockin sielukas tarinankertoja

Vuonna 1985 perustettu Miljoonasade on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen rakastetuimmista rockyhtyeistä. ”Lapsuuden sankarille”, ”Marraskuu”, “506 ikkunaa” ja lukuisat muut hitit ovat soineet suomalaisessa sielunmaisemassa jo vuosikymmeniä.

Vahvoista sanoituksistaan ja tarttuvista melodioistaan tunnettu Miljoonasade tuo Kihaus Folkiin palan suomalaista rockin historiaa – mutta ennen kaikkea lämpöä, yhteisöllisyyttä ja musiikin voimaa.

Tämä on se hetki, kun koko Kihaus Folk laulaa mukana!

Perjantai 27.6. Piälava klo 20

Vilma Jää – Uuden sukupolven ääni

Etnopopartisti Vilma Jää ammentaa voimansa vahvoista tunteista ja synkistä teemoista, tuoden kansanmusiikin tähän päivään ainutlaatuisella tavalla. Kantele, kampiliira ja muut perinnesoittimet sulautuvat synteettisiin biitteihin, joissa suomalais-ugrilainen lauluperinne kohtaa modernin pop-estetiikan.

Kaija Saariahon Innocence-oopperan kansanlaulajan rooli nosti Jään kansainväliseen tunnettuuteen, ja Kosto-albumi (2023) sinetöi hänen asemansa suomalaisen musiikin huipulla. Albumi voitti Vuoden Etno -palkinnon Emma Gaalassa ja Vuoden Kansanmusiikkilevy -palkinnon Eläköön FOLK! -gaalassa.

Tule kokemaan, kun perinne ja pop kohtaavat!

Perjantai 27.6. Piälava klo 22

Hilja Grönfors – Romanilaulujen mestari

Hilja Grönfors on romanilaulujen aarrearkku, jonka äänessä kaikuu sukupolvien historia. Hänen tulkintansa vievät kuulijat syvälle romanimusiikin sieluun, jossa elämän ilot ja surut kietoutuvat yhteen ainutlaatuisella tavalla.

Grönfors on tehnyt arvokasta työtä romanien musiikkiperinnön tallentajana ja elvyttäjänä. Hänen albuminsa ’Phurane mirits’ (2008) palkittiin EtnoEmma-palkinnolla vuoden parhaana etnomusiikkilevynä.

Hilja Grönfors ei ole vain mestarikansanlaulaja – hän on palkittu perinteen vaalija, jonka ansiosta romanilaulut elävät ja soivat yhä. Jokainen esitys on matka tarinoihin, joita ei kuule mistään muualta.

Lauantai 28.6. Piälava klo 14

Loimolan Voima – Karjalankielisen folkin uusi aalto

Loimolan Voima tuo karjalankielisen folkin tähän päivään yhdistämällä perinteiset sävelet ja modernit soundit. Lieksalaisveljekset Mika ”Miša” Saatsi ja Niko ”Miikkula” Saatsi tekevät musiikkia, jossa akustiset soittimet ja syntetisaattorit luovat ainutlaatuisen äänimaiseman.

Yhtyeen sydämessä sykkii karjalan kielen ja kulttuurin elävöittäminen musiikin kautta. Heidän työnsä on saanut myös ansaittua tunnustusta: Vuoden kansanmusiikkilevy 2021, Vuoden kansanmusiikkitekijä 2023, Risteys-palkinto 2024 ja Kaustisen vuoden yhtye 2024.

Tulgua terveh – tämä on musiikkia, joka kuuluu ja tuntuu!

Lauantai 28.6. Piälava klo 18:30

Cienna – Sielukasta folkia

Cienna on ainutlaatuinen folkduo, jossa Kaisa Leskisen vahva ja tunnelmallinen laulu yhdistyy Senni Eskelisen sähköisen kanteleen monisävyiseen äänimaailmaan. Vuonna 2020 syntynyt kokoonpano ammentaa inspiraatiota 60- ja 70-luvun folk- ja kantrimusiikista, mutta tuo siihen oman modernin ja suomalaisesta kansanmusiikista kumpuavan herkkyytensä.

Duo julkaisi odotetun esikoisalbuminsa ”Northeast” syyskuussa 2023, ja heidän musiikkinsa vie kuulijan matkalle tarinoiden ja tunteiden äärelle. Ciennan musiikissa perinne ja nykyhetki kohtaavat ainutlaatuisella tavalla, luoden elämyksen, joka on samanaikaisesti juureva ja raikas.

Tule kokemaan, kuinka sähköinen kantele ja vahva laulu punovat yhteen folkia, joka koskettaa syvältä!

Perjantai 28.6. Piälava klo 18

Burlakat – Karjalaista iloa!

Burlakat on Rääkkylästä lähtöisin oleva kansanmusiikkiyhtye, joka on tuonut rajakarjalaisia kansanlauluja soivaksi iloksi jo vuodesta 1993. Yhtyeen nimi tarkoittaa kulkureita, ja heidän musiikkinsa todella vie kuulijansa matkalle Karjalan sydämeen – sinne, missä perinne elää ja laulu raikaa!

Burlakat tunnetaan energisyydestään, iloisesta lavameiningistään ja taitavista sovituksistaan, joissa perinteiset sävelet saavat raikkaan ja mukaansatempaavan otteen.

Kun Burlakat astuvat lavalle, ei tarvitse jäädä paikoilleen – tämä musiikki kutsuu mukaan!

Lauantai 28.6. Tsaiju klo 23

Sattuma Duo – Karjalan folkperinteen täysosuma

Sattuma on yksi Venäjän Karjalan tunnetuimmista folk-yhtyeistä, jonka musiikissa perinne ja nykyaika kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Vuonna 2003 Petroskoissa perustettu perheyhtye toimii ”isiltä lapsille ja lapsilta isille” -periaatteella, jossa eri sukupolvet soittavat sulassa sovussa ja tuovat esiin kansanmusiikin jatkuvuuden voiman.

Sattuma on kiertänyt maailmaa valloittaen yleisönsä konserttisaleissa, klubeilla ja festareilla. Heidän repertuaarinsa koostuu uudesta folkista, perinteisistä sävelistä ja lauluista sekä omista sävellyksistä, joissa kuuluu vahva yhteys karjalaiseen kulttuuriin.

Koe Sattuma Duon sukupolvien voima Kihaus Folkissa!

Lauantai 28.6. Käspeli klo 22

Surento – Itkuvirsien voima

Surento on kolmen laulajan ja itkijän yhtye. Liisa Matveinen, Emmi Kuittinen ja Emilia Kallonen ovat karjalaiseen ja inkeriläiseen perinteeseen erikoistuneita kansanlaulajia ja itkijöitä. Surento esittää perinteistä itkuvirttä ja runolaulua, omia sävellyksiä ja sovituksia sekä improvisaatiota. Säestyksettömän moniäänisen laulun lisäksi yhtyeessä soivat kantele ja ukulele. Surento on esiintynyt vuodesta 2021 lähtien ympäri Suomea, Viron Tartossa 2023 sekä Obwald 2024 -festivaalilla Sveitsissä.

Tässä konsertissa ei tarvitse pidätellä – Surento antaa luvan herkistyä.

Kuva: Varpu Heiskanen

Lauantai 28.6. Käspeli klo 17:30

MOTARI – Elektronista rytmiä

Uunituore MOTARI-yhtye soittaa elektronista instrumentaali-folk-funkkia valtatie 1:n alkulähteiltä. Kokoonpanossa trumpetti, sähkökitara ja konserttikantele sukeltavat konebiittien ja syntetisaattorien maailmaan luoden sykähdyttävää matkanteko-musiikkia. Yöllä moottoritiellä ajaessa matkaajan valtaa helposti pimeyden ja yksinäisyyden luoma intiimi haikeus, mutta samalla kiidetään koneen voimalla lujaa eteenpäin. Ytimekäs pohjoisturkulainen trio lainaa sävellyksiinsä mausteita Lähi-Idästä ja Länsi-Afrikasta.

Ilkka Arola – trumpetti, sähkökitara, laulu
Aino Kurki – konserttikantele, laulu
Juuso Hannukainen – live-eletroniikka ja perkussiot

Hyppää kyytiin ja anna musiikin viedä!

Lauantai 28.6. Tsaiju klo 20

Set’akat – Karjalasta kajahtaa!

Set’akat on Sari ja Mari Kaasisen sekä Karoliina Kantelisen muodostama lauluyhtye, joka on kulkenut yhdessä jo yli kymmenen vuoden ajan. Trion vahvat harmoniset laulut ja syvä yhteys perinteeseen kumpuavat karjalaisesta lauluperinteestä ja Värttinä-yhtyeen juurista.

Set’akat tarkoittaa kanssakulkijoita, ja sitä he todella ovat – perinteen vaalijoita ja sen uudistajia. Yhtyeen ilmaisu on täynnä voimaa, tunnetta ja yhteissoinnin taikaa, joka vie kuulijan matkalle menneeseen ja nykyhetkeen yhtä aikaa.

Tässä konsertissa laulu elää ja hengittää!

Sunnuntai 29.6. Tsaiju klo 15

Juurisävel – Itäsuomalaisen kansanmusiikin juureva ääni

Juurisävel on joensuulainen kansanmusiikkiduo, jossa Kirsi Uutinen ja Jari Lappalainen yhdistävät itäsuomalaisen kansanperinteen ja taidokkaat sovitukset ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi.

Duo hyödyntää laajaa soitinarsenaalia – kantele, huilu, munniharppu, kielisoittimet, lyömäsoittimet ja sormipianot – luoden monisävyisen äänimaailman, joka yhdistää herkkyyden ja vahvan rytmiikan. Molemmat jäsenet ovat kokeneita kansanmuusikoita, jotka ovat tehneet pitkäjänteistä työtä itäsuomalaisen kulttuuriperinnön vaalijoina.

Näissä lauluissa kaikuvat entisaikojen tunteet ja kohtalot – nyt uudella, elävällä otteella!

Lauantai 28.6. Käspeli klo 13:30

Tarinankertoja Anna-Maria Toivonen – Kansanperinteen elävä ääni

Anna-Maria Toivonen on tarinankertoja, kansanlaulaja ja runolaulun taitaja, jonka esityksissä suomalainen kansanperinne herää eloon.

Toivosen erityisalaa ovat pitkät kertomukset ja runolaulu, jotka kuljettavat kuulijansa ajassa taaksepäin, vanhojen sanojen ja sävelten maailmaan. Hän yhdistää esityksissään laulun, musiikin ja tarinankerronnan, luoden ainutlaatuisen elämyksen, joka koskettaa ja viihdyttää.

Anna-Maria Toivosen esitys on matka suomalaisen kansanperinteen syvyyksiin – pysähdy kuuntelemaan ja antaudu tarinan vietäväksi!

Lauantai 28.6. Kota klo 16

Kupletööri Hannu Musakka

Karjalaisjuurinen kupletööri Hannu Musakka on esittänyt Eino Kettusen sanoittamia ja säveltämiä kupletteja yleisön iloksi yhtäjaksoisesti jo lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Hänen ohjelmistostaan löytyvät Joensuun Elli, Villiruusu, Sellane ol’ Viipuri, Ievan Polokka ja monet muut suomalaisten rakastamat kupletit.

Vuosi 2025 on Musakalle erityinen – mittariin kertyy 80 vuotta, laulun ja matkanteon riemun ollessa yhä tallella!

Tule juhlistamaan Hannu Musakan merkkivuotta ja antaudu kuplettien ilotteluun Kihauksessa!

Lauantai 28.6. Käspeli klo 15:30

Helena Karhu – Loitsun luonto-inspiraatioluento ja työpaja

Loitsut ovat karjalaisen ja suomalaisen kansanperinteen ainutlaatuista ydintä – perintöä, jolle ei ole vastinetta muualla maailmassa. Ne pohjautuvat muinaissuomalaiseen ja shamanistiseen kulttuuriperinteeseen. Loitsut ovat riittirunoja, joiden taustalla on kansantietämyksellinen käsitys väen voimasta. Itä-Suomessa loitsusanasto on erityisen rikasta ja syvälle juurtunutta.

Helena Karhu on pohjoiskarjalainen shamanismin opettaja, kulttuurituottaja ja -tutkija, joka tunnetaan loitsuperinteen syvällisestä tuntemuksesta ja sen elävöittämisestä nykypäivässä. Hänen työtään ohjaa syvä yhteys kansanperinteeseen ja luontoon.
Työpajassa Karhu johdattaa osallistujat loitsutradition äärelle – tutkimaan ja löytämään loitsuja, jotka resonoivat heidän omassa elämässään ja ympäristössään.

Inspiroidu ja löydä yhteys tähän maagiseen perinteeseen!

Perjantai 27.6. Käspeli klo 18

Pipopojat – oman kylän poikii

Pipopojat tuo lavalle useamman pipollisen verran nuorta rääkkyläläistä keikkaenergiaa. Myssyn alla on taas hauduteltu oiva ja soiva kattaus populaarimusiikkia eri aikakausilta. Keikalla rokatessa saattaa hatun alla pukata pientä hikeä, mutta lätsästä ei luovuta.

Tervetuloa keikalle! Omat päähineet mukaan. P.S. Tuliko pipo jo mainittua?

Sunnuntai 29.6. Perinnepiha klo 14

R.U.B. – Rääkkylän Uusi Bändi

R.U.B. pöyhii pontevalla otteella popin ja rokin mullan tuoksuisessa maaperässä. Menoa ja meininkiä riittää, kun on aika nousta lavalle. Treenisalilla on viritetty bändi huippuunsa, takahuoneessa viritetään soittimet ja kas; keikkakunto onkin kohdallaan. Ai niin… mikä R.U.B.? No, Rääkkylän Uusi Bändi, tietenkin. Vaikka onhan tässä jo tovi soitettu. Tule siis kuuntelemaan!

Sunnuntai 29.6. Perinnepiha klo 14

Loruhetket karjalaksi – Lorukotvani karjalakši

Ootko koskaan lorutellut karjalan kielellä? Tahtoisitko koettaa? Nyt siulla avautuu karjalankielisten lorujen maailma!

Lorukotvani karjalakši -korttipakassa on 22 lorua karjalan kielen eri murteilla. Sisältö on monipuolinen. Lorut ja runot, leikit ja laulut taipuvat moneen käyttöön. Osa loruista kehittää lapsen motorisia taitoja liikkeen kautta, osa taas sopii iltaan rauhoittumiseen, vauvan kylvetykseen tai hierontaan. Mukana on loruja sekä pienemmille, että isommille lapsille. Eikä hauskuus katso ikää – näistä loruista riittää iloa koko perheelle, ja samalla karttuu kielitaito!

Lorukotvani karjalakši -projekti on toteutettu kolmen tekijän yhteistyönä. Karjalan kielen opettaja ja kääntäjä Olga Karlova on vastannut kielimateriaalista. Kuvittaja Sirpa Mänty on tehnyt piirroskuvitukset. Projektin vetäjä Jussi Sinkkonen on suunnitellut lorukorttien visuaalisen kokonaisuuden.

Lue lisää ja tutustu loruihin:

https://blogs.uef.fi/karjalanelvytys/loruhetket-karjalaksi/

Tervetulloo kokeilemaan loruttelua karjalaksi Kihauksen Perhepäivään! Työpajan ohjaa karjalan kielen opettaja Olga Karlova yhdessä puolisonsa, perinteentutkija Pekka Suutarin, ja heidän poikansa Miitrein kanssa.

Sunnuntai 29.6. Kota klo 14

Suuri karjalaiskeskustelu

Modernia karjalaisuutta käsitellään myös festivaalin yhteydessä järjestettävässä Suuri
karjalaiskeskustelu -tilaisuudessa, jonka juontaa Maria Veitola.

Keskustelun tarkoitus on pohtia, mitä karjalaisuus tarkoittaa nyt. Onko se kieli, kulttuuri,
paikka – vai jotain muuta?

Mukana keskustelemassa mm. Helena Karhu, Isä Stefanos, Kaisa Rönkkö, sekä Stella Massa.

Tule mukaan kuulemaan, mitä karjalaisuus voi olla tänään – ja huomenna.

Kuva: Karolina Bärlund

Lauantai 28.6. Tsaiju klo 13

Käet taskus

Käet taskus on Lappeenrannan musiikkiopistosta ponnistava nuorten ja aikuisten yhteinen kansanmusiikkiyhtye. Raikkaasti laulava ja reippaasti soittava ryhmä ei pelkää soitannollisia haasteita, vaan tarttuu niihin tarmolla. Ohjelmisto koostuu kansanmusiikin klassikoista sekä harvinaisemmistakin löydöistä. Ryhmää ohjaavat Kaisa Kuvaja ja Kirsi Äikäs.

Lauantai 28.6. Perinnepiha klo 13

Lauluryhmä Tväng

Keski-Karjalan kansalaisopiston lauluryhmä Tväng kipparinaan Mammu Koskelo on kuluneen vuoden ajan surffannut kotimaisen populaarimusiikin aalloilla. Ohjelmistosta löytyy Leevi and the Leavingsia, J. Karjalaista, PMMP:tä ja ikiklassikoita. Ryhmässä laulaa 7 upeaa ja ilmaisuvoimaista naista.
Hyppää mukkaan riäkkyläläisiin iltamiin! Oothan valmis hittikimaraan?
Perjantai 27.6. Tsaiju klo 18:30

Riäkkyteatteri

Riäkkyteatterin kesän 2025 näytelmä Rääkkylän Paksuniemen näyttämöllä on Minna Canthin huvinäytelmä ”Hän on Sysmästä”.”Miten osaa ihminen olla niin itsepäinen”, kysyy Valter, kun kauppaneuvoksetar yrittää väkisin naittaa häntä veljentyttärelleen, joka on Sysmästä. Sysmästä! Tarvitaan hieman juonittelua että toinen nähdään ihan vaan ihmisenä.

Käsikirjoitus: Minna Canth

Näytelmän sovitus ja ohjaus: Kirsi Koskelo, Toni Riihiluoma

Riäkkyteatteri esittää katkelman kesän 2025 näytelmästään.

Tervetulloo riäkkyläläisiin iltamiin!

Perjantai 27.6. Perinnepiha klo 18:30

Lotta Honkanen – nuori kantelisti

Vasta 13 vuotta täyttävä Lotta on soittanut kannelta jo 5-vuotiaasta asti – eikä millä tahansa kanteleella, vaan omalla upealla pinkillä Koistisen konserttikanteleella!

Kansanmusiikki on lähellä Lotan sydäntä, ja toinen intohimo löytyy pesäpallokentiltä.

Perjantaina Lotta nousee lavalle Duo Ilonan kanssa – ystävyyden ja kansanmusiikin siivittämässä kokoonpanossa.

Sunnuntaina Lotta valloittaa lavan Nuorten taitajien konsertissa, jossa on hänen oma soolokeikka.

Tule kannustamaan tätä nuorta lahjakkuutta!

Sunnuntai 29.6. Käspeli klo 13

Taimi ruukussa mukaan -työpaja

Tule istuttamaan oma hyötykasvi! Tässä leppoisassa ja ohjatussa työpajassa lapset saavat valita pienen taimen ja istuttaa sen itse ruukkuun kotiin vietäväksi. Samalla opitaan, mitä kasvi tarvitsee kasvaakseen – valoa, vettä ja ripauksen rakkautta!
Jokainen osallistuja saa mukaan ruukun, taimimullan ja hyvät vinkit kotihoitoon.

Järjestäjinä Maaseutuyhdistys Sydänlanka ry ja Korven korsi.

Sunnuntai 29.6. Perinnepiha klo 13

Hengähdyshetki kesän villien makujen äärellä – työpaja

Maaseutuyhdistys Sydänlangan luonnonvaratuottajat ovat loihtineet kesäisestä lähiluonnosta pieniä villiruokamaistiaisia, jotka herättelevät aistit ja kutsuvat pysähtymään. Tässä tunnelmallisessa työpajassa villiruoan voima yllättää, ja lähiluonnon maut kertovat oman ainutlaatuisen tarinansa. Tervetuloa kotapiiriin hengähtämään ja kokemaan lähiluonnon antimet aivan uudella tavalla.

Maisteluhetken tarjoaa Sydänlangan Keruuheimon luonnonvaratuottajat ja opastajat Jussi Sinkkonen, Hermanni Hakalisto ja Helena Parviainen.

Lauantai 28.6. Kota klo 14

Duo Ilona – Sykkivää ystävyyttä

Rääkkyläläiset Lotta ja Alisa yhdistävät ystävyyden voimansa ja luovat sykkivää energiaa suoraan kansanmusiikin ytimestä. Sari Kaasisen innoittamana nuorilta taittuvat reipashenkiset klassikot Ruskie neitsyt ja Varrii ompi zaijuvesj kuin Karjalan mailta konsanaan. Mukaan mahtuu myös monia muita mukaansa tempaavia kansansävelmiä.

Tuu siekii niin miekii tuun!

Perjantai 27.6. Tsaiju klo 18:30

Tiekarhut 

Tiekarhut on Pohjois-Karjalan peräkyliltä kasattu viisihenkinen viihdeorkesteri, joka soittaa mukavaa musiikkia, mukaville ihmisille.

Tervetulloo viihtymään!

Kuva: Heikki Nuutinen

Perjantai 27.6. Tsaiju klo 23

Vantaan musiikkiopiston kansanmusiikkiryhmä Kakkarat

Kansanmusiikin juurikasvua Vantaan musiikkiopistossa jo 25 vuotta.  

Laulu raikaa ja omankuuloinen soitto kulkee, mutta turhia ei hymyillä.  

Kihauksessa mukana Kakkarat 1 ja 2-ryhmät.  

Ohjaajana toimii Marja-Riitta Topçu.

Perjantai 27.6. Käspeli klo 20 & lauantai 28.6. Perinnepiha klo 13

Yhteiskanteletyöpaja – Lumi Ollila 

Lumi Ollila on joensuulainen musiikinopettaja, erityisopettaja ja muusikko, joka soittaa maailman ensimmäisessä yhteiskanteleyhtyeessä, Veilassa.

Yhteiskantele on neljälle soittajalle tarkoitettu yhteissoitin, jonka ympärillä musisoiminen on tiimipeliä sen syvimmässä olemuksessaan.
Lumin opastamana päästään kokeilemaan, miltä kaikille tutut klassikkokappaleet kuulostavat yhteiskanteleella soitettuna.

Soittaminen on helppoa, kivaa ja kaikille avointa – minkäänlaista aiempaa osaamista ei tarvita.

Tule siis rohkeasti mukaan jammailemaan yhteiselle leirinuotiolle! 

Sunnuntai 29.6. Käspeli klo 14

Kuva: Jyri Keronen

Rääkkylän pelimannit

Rääkkylän omat pelimannit Annikki Logren (harmooni), Pertti Häkkinen (basso), Kari Kinnunen (harmonikka) ja Jukka Kähkönen (akustinen kitara) kuuluvat Kihauksen vakiokalustoon!

Tervetulloo riäkkyläläisiin iltamiin!

Perjantai 27.6. Tsaiju klo 18:30

 Siviä

Vuonna 2024 perustettu Siviä on Stella Massan ja Aliina Kemppaisen duo, jossa kuuluu niin pop, räp kuin jäsenten karjalaiset juuret. Heidän musiikissaan kuuluu rehellinen ja tunteikas soundi, joka toimii myös duon yhdistävänä voimana. Siviän kappaleissa elävät sekä hauskanpito että rehellisyys, ja he kutsuvat kuulijan mukaan tuntemaan ja olemaan. 

Siviän debyyttikeikalla päästään niin tanssimaan kuin uppoutumaan utuiseen äänimaailmaan. 

Kuva: Heta Jänis

Lauantai 28.6. Tsaiju klo 18

Aapo Repo – Nukketeatteri Reaktori

Tule kohtaamaan lähes kaksimetriset marionetit aivan lähietäisyydeltä – ja laita ne yhdessä muiden kanssa tanssimaan! Tämä osallistava teos viehättää kaikenikäisiä ja kutsuu mukaan kokemaan jotakin harvinaista ja suurta – kirjaimellisesti.

Tällaisia elämyksiä ei muualla juuri näe – tervetulloo katsomaan ja kokemaan, vaikka vähän kauempaakin!

Sunnuntai 29.6. Perinnepiha klo 13

Markus ja Arvid – musiikin yhdistämät ystävykset

Duo sai alkunsa Tukholman musiikkiyliopistossa vuonna 2010, missä muusikot kohtasivat ensi kertaa. Yhteinen sävel löytyi jo silloin, mutta varsinainen yhteissoitto alkoi vasta vuosien kuluttua, kun molemmat asettuivat asumaan Järvsöön, pieneen kylään Keski-Ruotsissa.

Yhteissoiton myötä syntyi vapaasti virtaava ohjelmisto, jossa ei turhaan rajoituta genreihin. Pohjoismainen kansanmusiikki toimii duon musiikillisena kotipesänä, mutta soitossa kuuluu myös tangoja, ranskalaisia valssisäveliä ja vaikutteita eri puolilta maailmaa.

Duon ilmaisun ytimessä on musiikillinen avoimuus – halu tutkia kappaleiden kertomaa ja kulkea niiden viemänä. Improvisaatio on usein läsnä, herkästi syntyvänä jatkeena sävelille.

Markuksella on juuret Pohjois-Karjalassa, joten karjalaisperäinen musiikki on ollut aina lähellä sydäntä – vaikka sitä harvemmin on päästy esittämään.

Kaksikolle karjalaisiin säveliin palaaminen tuntuu siis erityisen merkitykselliseltä juuri Kihauksessa.

Tule kuulemaan, kuinka musiikki yhdistää!

Perjantai 27.6. Käspeli klo 22:30 & lauantai 28.6. Tsaiju klo 16

Marjo Smolander – Meditatiivinen kantelekonsertti 

Oravisalon saarella Rääkkylässä syntynyt kanteleensoittaja, kansanmuusikko ja musiikkipedagogi Marjo Smolander kasvoi keskellä pohjoiskarjalaista luontoa ja vahvaa kansanmusiikkiperinnettä.
Tule rauhoittumaan ja halutessasi luomaan yhteistä kantelekonserttia 5-kielisillä kanteleilla. Sopii kaikille.
Kuva: Ville Lehvonen
Lauantai 28.6. Käspeli klo 20

Joensuun Laulupelimannit

Joensuun Laulupelimannit on neliääninen sekakuoro, joka on toiminut Joensuussa jo 45 vuoden ajan. Kuorossa laulaa noin 20 innokasta laulajaa, ja sen säestyksestä vastaa kuusihenkinen orkesteri: mukana on kaksi harmonikkaa (nelirivinen ja kaksirivinen), kaksi viulua sekä kontrabasso.

Laulupelimannien musiikillinen johtaja on musiikkipedagogi (AMK) Roosa Tarvonen.

Tervetulloo mukaan soiton iloon ja laulun lumoon!

Lauantai 28.6. Perinnepiha klo 15

Keski-Karjalan kansalaisopiston pelimanniryhmä

Keski-Karjalan kansalaisopiston pelimanniryhmä eli kavereiden kesken KeKaKaPeRy tarttuu kansanmusiikkiin ennakkoluulottomalla ja vapaalla otteella. Vailla pelkoa ryhmä tarttuu niin vanhempaan kuin uudempaankin perinteeseen ja soitossa kuultaa aina iloinen ja hymyilevä ote yhteismusisointiin.

Tule kuulolle!

Lauantai 28.6. Perinnepiha klo 19

Ripakat – jalalla koreasti

Motoran Ripakat ovat 10-15-vuotiaita vikkeläkinttuja, jotka ovat jo 
hyvällä alulla kansantanssin tekemisessä ja esiintymisessä. 
Harjoituksissa käydään jo kaksi kertaa viikossa. Ryhmän vahvuutena on 
huomaavaisuus, ystävällisyys sekä valtava halu oppia ja tehdä 
kansantanssia. Ripakat ovat kirjava joukko tanssijoiden alkuja, johon 
mahtuu täysi laidallinen potentiaalia. Tunneilla riittää ääntä ja 
halauksia sekä ilon räiskettä.

Tuuhan siekii kokemaan kansantanssin ilo!

Sunnuntai 29.6. Tsaiju klo 13:30

Mimmit – meiltä mualimalle

Rääkkylästä lähtöisin oleva Mimmit-yhtye on yksi tunnetuimmista suomalaisista lastenmusiikkikokoonpanoista. Palkittu yhtye on 17 vuoden aikana luonut ainutlaatuisen uran: yli 1000 konserttia, yli 25 miljoonaa striimiä, TV-sarjoja, levyjä, kirjoja, kuunnelmasarja sekä faneja ympäri maailmaa. 

Tervetulloo koko perheen Kihaus-konserttiin sunnuntain perhepäivään! Vapaa pääsy.

Kuva: Katri Vauhkonen

Sunnuntai 29.6. Tsaiju klo 12

Kari Kinnunen yhtyeineen

Humpat Kari Kinnusen ja bändin johdolla!

Kari Kinnunen (harmonikka+midi+sähkökitara+laulu), 

Timo Uuksulainen (laulusolisti+koskettimet) 

Hannu Pakarinen (bassokitara+laulu) 

Tase Kinnunen (rummut) 

Tuuha siekii!

Perjantai 27.6. Tsaiju klo 20:30

Tosi-Isot – tanssi kuuluu kaikille!

Tosi-Isot on pääosin eläkeläisistä koostuva tanssiryhmä, jossa kaikilla tanssijoilla on vuosikausien harrastusura takana. Ryhmä on kuitenkin erittäin motivoitunut kehittämään itseään ikäryhmälle sopivien tanssikokonaisuuksien esittämisen kautta. Lisäksi harjoituksissa haastetaan pääkoppaa ja motoriikkaa monenlaisen harjoitteen. Tosi-Isot on erinomainen esimerkki siitä, että tanssi kuuluu kaiken ikäisillekin ja varttuneimmallakin iällä voi tanssissa kehittyä.

Isosti tervetulloo mukkaan!

Lauantai 28.6. Tsaiju klo 22

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.