Ida Elina

Kuva: Timo Pyykönen

Youtube-ilmiö, laulaja-lauluntekijä ja popkanteletar. Mielenkiintoa maailmalla herättävä persoona ja Suomi-lähettiläs Ida Elina on saanut taakseen kantelemusiikkiin rakastuneen laajan fanijoukon niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Klassisen musiikin koulutuksen saanut ja Sibelius-Akatemiasta valmistunut (v. 2012) ja sittemmin monilla palkinnoilla huomioitu popkanteletar on tehnyt uraa uurtavaa työtä kantelemusiikin parissa. Taiteilija on jo 2010-luvun alkupuolelta saakka tehnyt kanteletta suurelle yleisölle tunnetuksi sekä Suomessa, että ympäri maailmaa. Musiikkiopintonsa pianonsoitolla 8-vuotiaana Oulaisissa, Pohjois-Pohjanmaalla aloittanut Ida Elina vaihtoi pianon kansallissoittimeemme 13-vuotiaana ja unelma ammatista kanteletaiteilijana syntyi  pian kanteleensoiton aloittamisen jälkeen ja unelma sai lisäpontta taiteilijan tullessa hyväksytyksi Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolle vuonna 2005. 

Taiteilijan siihen mennessä merkittävin elämän käännekohta tapahtui vaihto-oppilasvuonna 2009 Japanissa, jolloin YouTube-video, fingerstyle-kitaristin versio Michael Jacksonin Billie Jeanista mullisti taiteilijan musiikillisen ajattelun ja sai aloittamaan oman popkanteleensoittotyylin kehitystyön, joka on jatkunut tähän päivään saakka. Taiteilijan kehittämä tyyli on inspiroinut soittimen ääreen satoja nuoria kanteleensoittajia ja innostanut nuoria sekä vanhempia musiikin pariin. Ida Elina on esiintymisten lisäksi opettanut soittotyyliään kanteleensoittajille ympäri Suomen omilla mestarikursseillaan. Ida Elina tekee kantelemestari Pekka Lovikan kanssa tiivistä yhteistyötä kehittäen kansallissoitinta tuleville kantelesukupolville ja tämän yhteistyön hedelmänä on syntynyt Ida Elinan nimikkokonserttikantele, joka on kehitetty erityisesti taiteilijan kehittämän soittotyylin tueksi.

Ida Elina on myös konsertoinut myös lukuisissa kouluissa ja oppilaitoksissa tuhansille oppilaille niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassakin, kertoen oppilaille tarinaansa ja rohkaistakseen lapsia ja nuoria uskomaan itseensä sekä ottamaan rohkeasti askeleita unelmiaan kohti.

Ida Elina laulaa sujuvasti useilla kielillä, muun muassa mandariinikiinaksi, japaniksi ja ranskaksi.

Rääkkylän kirkko lauantaina 1.7. klo 19

Takaisin

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5mJcgczkpoRKPDSK9aaZdL

Facebook: https://www.facebook.com/idaelinamusic/?locale=fi_FI

Instagram: https://www.instagram.com/idaelinamusic/

Kotisivut: https://idaelina.com/fi/

Comments are closed.