Valikko Sulje

MAIJA KAUHANEN

Maija Kauhanen — yhden naisen orkesteri
Vahva laulu, sydäntä riipaisevat tarinat, rouhea kantele ja groovaavat lyömäsoittimet – polyrytmien sekä vahvan beatin kutoma syke yhdistettynä hypnoottisiin melodioihin luovat ainutlaatuisen soundimaailman vain yhden muusikon voimin.

Maija Kauhanen on monipuolinen muusikko ja säveltäjä, jolla on vahva lavakarisma ja palo koskettaa kuulijoitaan. Maijan erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele ja sen monet, osin jo häviämässä olevat soittotyylit. Hän kehittää jatkuvasti uusia soittotekniikoita sekä täysin uusia soittimia. Kauhasen
ensimmäisen sooloalbumin Raivopyörän musiikki liikkuu vahvoissa tunnelmissa ja tunkeutuu kuulijan ihon alle. Useassa kappaleessa teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot. Tekstit kertovat parisuhteiden haasteista sekä kotiväkivallasta, mutta mukaan mahtuu myös paljon iloa, riemua, lohtua ja toivoa.
Musiikillisesti Kauhanen ammentaa vaikutteita vanhasta suomalaisesta ja karjalaisesta musiikkiperinteestä.

Maija Kauhanen konsertoi ahkerasti ympäri Suomea ja eri puolilla maailmaa. Etelä-Korean kiertue toi takataskuun paikallisen levytyssopimuksen ja vuonna 2018 Maijaa vietiin muun muassa Japaniin, Saksaan, Unkariin, Tsekkiin, Portugaliin ja Espanjaan. Vuonna 2019 Maija Kauhanen esiintyy muun muassa Kanadassa, Iso-Britanniassa, Venäjällä, Slovakiassa, Sveitsissä, Espanjassa ja eri puolilla Skandinaviaa. Raivopyörä julkaistiin keväällä 2017 Suomessa, Keski-Euroopassa sekä Iso-Britanniassa saksalaisella Nordic Notes -levymerkillä. Maija ja Raivopyörä ovat saaneet ylistäviä arvioita ja voittaneet monia tavoiteltuja palkintoja, kuten Suomen Arvostelijain liiton myöntämän Kritiikin kannukset -maininnan vuoden parhaasta
taiteellisesta läpimurrosta, Etnogaalan Vuoden tulokas -palkinnon sekä uusimpana saavutuksena Emman vuoden parhaasta etnoalbumista. Sooloesiintymisen lisäksi Maijan tärkeimmät kokoonpanot ovat Okra Playground, palkitun virolais-suomalainen Mari Kalkun & Runorun sekä rempseä kamarifolkyhtye Rönsy.

KLUBI LAUANTAINA klo 18.00 – 18.45