Teatteri

Riäkkyteatteri esittää: Jäniksen vuosi

”Kattokaas muijat, siin on mies jol on menneisyys”.

Vatanen on mies, jota kaikki kutsuvat vain Vataseksi, jopa Vatasen vaimo. Edes tässä esittelyssä ei käy ilmi Vatasen etunimi, sillä eihän kukaan sitä muista. Insinöörin ura, selustassa vaaniva burnout, masennuslääkkeet, rakoileva avioliitto, alkoholi ja televisiohömppä; näistä rakentuu Vatasen elämä… mutta sitten Vatasen tielle pomppaa Jänis ja kaikki, aivan kaikki, muuttuu. Tervetuloa seuraamaan Vatasen muuttuvaa elämää!

Alkuperäinen käsikirjoitus: Arto Paasilinna

Sovitus: Esa Leskinen, Sami Keski-Vähälä ja Kristian Smeds

Ohjaus: Kirsi Koskelo

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy
Rooleissa: Kalevi Harinen, Anne Salin, Anna Antikainen ja Mammu Koskelo
LIPUT: 15/12/8€
ennakkolippuvaraukset osoitteeseen riakkyteatteri@gmail.com tai puh 050 5743412.
https://www.riakkyteatteri.net/paksuniemen-nayttamo-kesateatteri/

Ihmisen teatteri esittää: Susiliike -demoja

Susiliike on Jukka Moskuvaaran käsikirjoittama teatterinäytelmä. Moskuvaaran lisäksi näyttelijöinä toimivat Helmi Linnosmaa sekä Toni Riihiluoma. Esityksen ohjaa Tiia-Mari Mäkinen.

Susiliike sijoittuu Pohjois-Karjalaan, nimeltä mainitsemattomaan joensuulaiseen lähiöön. Teoksen keskiössä on elinikäinen ystävyys, joka kannattelee vielä senkin jälkeen, kun kolmen päähenkilön parisuhteet ja perhe-elämät ovat kariutuneet. Teos käsittelee rankkoja teemoja toiveikkaasti. Siinä kerrotaan, kuinka kolme pohjoiskarjalaista aikuista kannustavat toisiaan pyyteettömästi ja rehellisesti. Näytelmä on ajankohtainen ja koskettava kuvaus siitä, kuinka yksinäisenä elämässä eteenpäin taisteleminen on lähes mahdotonta ja kuinka vähäinenkin ystävyys voi olla pelastava voima.

Lisätietoja: https://www.ihmisenteatteri.com/

Comments are closed.