Valikko Sulje

Värttinä

Rääkkylän lippulaiva, Värttinä on kiertänyt ahkerasti maailmaa 1990-luvulta lähtien, jolloin julkaistiin heidän läpimurtolevynsä Oi Dai. Värttinän juuret ovat karjalaisessa perinteessä, erityisesti naisten tavassa laulaa runolauluja. Vaikka kokoonpano onkin vuosien saatossa muuttunut, Värttinän vahvojen naisten tunnusomainen laulu, ”korkeelta ja kovvoo” säilyy. Värttinän laulu on saanut aineksia niin Itä-Karjalasta, Setumaalta, Inkeristä kuin Mordovastakin ja nämä ainekset yhdessä yhtyeen suomalaisen soundin kanssa luovat Värttinän tunnistettavan tyylin.
 
Maailmallakin arvostettu ja palkittu Värttinä on ollut mukana muun muassa Taru sormusten herrasta -musiikkinäytelmän sävellyksessä, mitä esitettiin Torontossa ja Lontoossa. Yhtye sävelsi näytelmän musiikkia kahden ja puolen vuoden ajan yhdessä intialaisen, Game of Thrones -tv- sarjan musiikista vastanneen intialaisen A.R. Rahmanin kanssa. Emma-palkittu yhtye on saanut myös muun muassa Womex-artistipalkinnon vuonna 2012, sekä taiteen Suomi-palkinnon vuonna 2005, minkä opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain huomattavista taiteellisista ansioista ja merkittävistä ammatillisista saavutuksista. Tämän vuoden alussa Värttinä pääsi myös Musiikkimuseo Famen kunniagalleriaan. Koronavuodetkaan eivät vieneet kaikkia Värttinän keikkoja ja yhtyettä on nähty esiintymässä pienemmissä tapahtumissa sekä striimikeikoilla.
 
Värttinän nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat: Mari Kaasinen (laulu), Susan Aho (laulu), Karoliina Kantelinen (laulu), Mikko Hassinen (lyömäsoittimet), Matti Laitinen (kielisoittimet) ja Lassi Logrén (viulu)
 
Lauantai 3.7.  klo 12–15.

Rääkkylän koulun liikuntahalli

Liput 10€/5€

Konsertista myös livestriimaus ilmaiseksi Kihauksen youtubekanavalla.