Ajankohtaista

Rääkkylä Folk ry:n vuosikokous!

Vuosikokous pidetään pe 3.5. klo 18 Kihaus Folkin toimistolla, käsitellään sääntömääräiset asiat, jaetaan hallituspaikat, keskustellaan ja kahvitellaan – lämpimästi tervetuloa!

Kihaus-puoti avattu!

Kihaus-puodista saat kätevästi festariliput ja muita Kihaus-tuotteita, kuten kasseja, pipoja sekä menneiden vuosien Kihaus-paitoja. Tuotteet saa kätevästi kotiovelle tai ne voi noutaa Onnen kaupalta, jolloin välttyy toimituskuluilta.

https://www.kihaus.fi/puoti/

Kihaus-klubi: Michael Cloud Duguay + Matthias Kom 24.1. klo 19

Hakoniemi residenssin kanadalaiset residenssitaiteilijat Michael Cloud Duguay ja Matthias Kom esiintyvät ainutlaatuisessa talvikonsertissa Rääkkylän Käspelissä 24.1.2024 klo 19. Taiteilijat ovat tehneet musiikkia yhdessä kaksi vuosikymmentä. Hakoniemen residenssissä pari on säveltänyt yhteistyössä uutta musiikkia ensimmäinen kertaa.

Michael Cloud Duguayn, säveltäjä ja tuottaja Peterboroughista, Ontariosta, Kanadasta; sävellykset yhdistelevät eri tyylilajeja ja soitinääniä, keskittyen kestävään teknologiaan ja paikkasidonnaisiin äänityksiin. Hänen työnsä on palkittu mm. The Canada Council For The Arts, The Ontario Arts Council ja muiden tahojen toimesta.

Mathias Komin (etnomusiikin tohtori, lauluntekijä ja muusikko Prinssi Edwardin saarelta Kanadasta) taiteelliset käytännöt yhdistyvät tarinankerrontalauluissa syvällisiin kenttä-äänityksiin. Hänen The Burning Hell -yhtyeensä on kiertänyt ympäri maailman viime vuosikymmeninä.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Hakoniemi residenssi tukiyhdistys ry:n ja Rääkkylä Folk ry:n kanssa. Tilaan on esteetön pääsy.

Vapaa pääsy, tervetuloa!
24.1.2024 klo 19.
Käspeli, Saviniementie 5, 82300 Rääkkylä

Kihaus Folk juhlii näkyvästi 150-vuotiasta Rääkkylää!

Festivaali näkyy ja kuuluu kylällä heti juhannuksen jälkeen 24.6. alkaen, päätapahtumat viikonloppuna 28. – 30.6. Ohjelma täydentyy kevään aikana.

Kunnan juhlavuosi näkyy Kihauksessa paikallisten ja paikallislähtöisten artistien runsautena. Artistikattauksessa on kuunneltu kuntalaisten toiveita.

Muutaman hiljaisen ja hajautetun vuoden jälkeen on aika palata perinteiseen festivaalimalliin oluttelttoineen. Kunta järjesti taannoin kyselyn asukkaille juhlavuoden ohjelmasta ja sen perusteella festivaalin esiintyjistä ei ollut epäselvyyttä. Lavalla tullaan näkemään rääkkyläläisiä legendoja, eturivissä itseoikeutetusti Värttinä, Mimmit ja Sari Kaasinen. Näiden lisäksi Rääkkylän vireää musiikkiperinnettä tuovat esille mm. Kihauksen oma Mammu Koskelo, musiikin monitoimimies Ema Hurskainen, kanteletaituri Marjo Smolander ja Dawda Jobarteh, mielikuvituksellisia maailmoja tarjoilevat Aino ja Miihkali sekä rääkkyläläisistä soittajista koottu Rääkkylä All Stars. Lavalla nähdään myös groovaava The Moontwins, jossa päästään nauttimaan 22-Pistepirkosta tutun PK Keräsen ainutlaatuista ääntä sekä joensuulainen, punkahtavaa kantria tarjoileva Hirttämättömät.

Rääkkylän 150 vuoden lisäksi juhlitaan toisia pyöreitä ikävuosia. Festivaaliviikonlopun käynnistää Heikki Silvennoisen 70 v. -juhlakonsertti.

Festivaaliviikonlopun lisäksi Kihaus järjestää perinteisen pelimannileirin, ohjaajanaan mestaripelimanni Pentti Ojajärvi.

Kalusteita kesän juhliin

Loppukevät ja kesä on vilkasta juhla-aikaa. On valmistujaisia, häitä ja muita juhlia, joita on kesäaikaan mukava juhlistaa ulkona. Muistattehan, että Kihauksella on vuokrattavana erilaisia ulkokalusteita sekä telttoja edulliseen hintaan.

Lisätietoja kalusteista ja hinnoista löydät täältä: https://www.kihaus.fi/kaluston-vuokraus/

Kesä ja Kihaus lähestyvät

Kesä lähestyy ja Kihauksen toimistolla työtunnit lisääntyvät. Leiri-ilmoittautumiset ovat käynnissä niin pelimannileirin kuin kanvainvälisen työleirinkin osalta ja osallistujia on jo sen verran, että leirit toteutuvat. Lisätietoa sekä leiri-ilmoittautumisten yhteystiedot löydät täältä: https://www.kihaus.fi/leirit/

Ensimmäiset talkoolaiset ovat jo ilmoittautuneet mutta apukäsiä kaivataan niin kahvioon, lipunmyyntiin sekä muihin festarin järjestelyihin. Talkoolaiseksi voi ilmoittautua täällä: https://www.kihaus.fi/talkoolaiseksi/

Festarialueelle kaivataan myös torimyyjiä, niin ruokamyyjiä kuin käsitöiden yms. tuotteiden myyjiä. Yhteydenotot kihausfolk@gmail.com

Comments are closed.